از زمان پیدایش فناوری موقعیت یابی جی پی اس در دهه‌ی ۷۰ میلادی تا به امروز، این فناوری پیشرفت بسیاری داشته است. این سیستم در ابتدای راه‌اندازی تنها با ۱۸ ماهواره در مدار زمین فعالیت می‌کرده، اما هم‌اکنون تعداد این ماهواره‌ها به ۳۱ عدد رسیده است. این فناوری به طور خاص برای مصارف نظامی و اطلاعاتی اختراع شده بود، اما به تدریج راه خود را میان زندگی روزمره‌ مردم باز کرد. در بیست سال گذشته به کمک این فناوری، موقعیت یابی دقیق افراد و وسایل نقلیه بر روی زمین امکان پذیر شده است. هم‌چنین با پیشرفت کامپیوترها، دستگاه‌های قابل حمل جی پی اس امکان مسیریابی را بر روی نقشه به صورت لحظه به لحظه فراهم کرده‌اند. در طی ده سال گذشته استفاده از فناوری جی پی اس تنها به مسیر یابی محدود نبوده و امروزه از این فناوری بیش‌تر در دستگاه‌های ردیاب استفاده می‌شود.

 

دستگاه‌های ردیابِ وسایل نقلیه در ابتدا توسط شرکت‌های تجاری و کسب و کارها برای مدیریت ناوگان حمل و نقل استفاده می‌شده است. هدف شرکت‌های تجاری علاوه بر بهبود خدمات دهی به مشتریان و افزایش سود، ساماندهی و حفظ امنیت وسایل نقلیه بوده است. طبق گفته‌ انجمن حمل و نقل عمومی آمریکا، تا آخر سال ۲۰۰۹ میلادی بیش از نیمی از اتوبوس‌های موجود در آمریکا از دستگاه‌های ردیاب استفاده می‌کردند که همین موضوع نشان دهنده‌ی کاربرد فراوان دستگاه‌های ردیاب است. سازمان‌های اتوبوس‌رانی به کمک دستگاه‌های ردیاب وضعیت خودروها و راننده‌های خود را زیر نظر داشتند و برای آسایش مشتریان، به کمک نرم افزارهای تلفن همراه مکان هر اتوبوس به همراه زمان تخمینی آن برای رسیدن به هر ایستگاه را بر روی نقشه نمایش می‌دادند. اما آیا کاربرد دستگاه‌های ردیاب تنها به شرکت‌های تجاری و سازمان‌های حمل و نقل محدود می‌شود؟

در چند سال اخیر کاربرد دستگاه‌های ردیاب در خودروهای شخصی دو چندان شده است. از این دستگاه‌ها در خودروهای شخصی برای جلوگیری از سرقت ماشین، دیده‌بانی و بازیابی ماشین پس از دزدیده شدن آن استفاده می‌شود. در صورت به سرقت رفتن خودرو، پلیس می‌تواند به راحتی مسیر حرکت و موقعیت ماشین را پیدا کرده و آن را به صاحب ماشین بازگرداند. از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد برخی شرکت‌های خودروسازی سیستم‌های جی پی اس را روی ماشین‌های خود نصب کردند. هم‌اکنون در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش‌تر ماشین‌های جدید نیز به این سیستم‌ها مجهز هستند اما هیچ کدام از این سیستم‌ها برای حفظ امنیت ماشین طراحی نشده‌اند. به همین علت استفاده از دستگاه‌های ردیاب بر روی خودروهای شخصی روز به روز افزایش می‌یابد.

 

افزایش روزافزون آمار سرقت اتومبیل در جهان نشان‌دهنده‌ی این موضوع است که سارقان برای سرقت خودروهای جدید و عبور از سد سیستم‌های امنیتی هر روز راه‌های جدیدتری پیدا می‌کنند. بنابراین تنها اکتفا به سیستم امنیتی پیش فرض ماشین برای جلوگیری از سرقت خودروی شخصی کافی نمی‌باشد. در کشور ایران درصد بالایی از خودروهای شخصی ساخت شرکت‌های داخلی خودرو هستند و بنابراین به سیستم‌های امنیتی که در ماشین‌های جدیدتر موجود است مجهز نیستند. همین موضوع باعث می‌شود که برای حفظ امنیت خودروهای ساخت داخل کشور نیاز بیش‌تری به استفاده از وسایل ضد سرقت احساس شود. وسایل رایج مانند دزدگیر و قفل فرمان ممکن است تا حدودی جلوی سارقان را بگیرد، اما اگر سارقی موفق به غیرفعال کردن دزدگیر شود و خودروی شما را بدزدد چاره چیست؟

 

دستگاه ردیاب رایان در وهله‌ اول امکان هشدار دادن از طریق ارسال پیام را برای شما فراهم می‌کند بنابراین در صورتی که درهای ماشین باز شوند و یا موتور ماشین روشن شود، این سیستم شما را از موضوع مطلع می‌سازد. در صورتی که خودروی شما به سرقت رود، ردیاب رایان قابلیت خاموش کردن ماشین از راه دور را در اختیار شما قرار می‌دهد. برای پی‌گیری مراحل قانونی سرقت نیز شما می‌توانید اطلاعات ردیاب را که شامل مسیر حرکت ماشین، سرعت و اطلاعات دیگر است، در اختیار پلیس قرار دهید. در صورتی که بیش از یک خودروی شخصی داشته باشید، امکان تعریف کاربرهای مختلف در نرم‌افزار مخصوص این ردیاب برای شما فراهم شده است. شما می‌توانید با کامپیوتر شخصی، تبلت و یا تلفن هوشمند خود به سادگی به نرم‌افزار ردیاب دسترسی داشته باشید.دستگاه‌های ردیاب رایان  قابلیت کار با هر دو سیم‌کارت ایرانسل و همراه‌اول را دارا هستند و امکان نصب میکروفن نیز بر روی آن وجود دارد. اگر به دنبال حفظ امنیت ماشینتان هستید، هم‌اکنون برای خرید دستگاه ردیاب رایان اقدام کنید.